تحولات لبنان و فلسطین

مدیر عامل مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی از انتخاب این مؤسسه به عنوان واحد برتر در حوزه چاپ بسته‌بندی در بیستمین جشنواره ملی صنعت چاپ کشور خبر داد.

موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی، برگزیده بیستمین جشنواره ملی چاپ

به گزارش قدس آنلاین، مسعود فرزانه با بیان این مطلب اظهار کرد: امسال نیز همچون سال های گذشته مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی در بیستمین جشنواره ملی صنعت چاپ ایران حضور یافت و تندیس و لوح برتر در حوزه چاپ بسته‌بندی را از آن خود کرد.

وی هدف برگزاری این جشنواره را ایجاد انگیزه جهت صادرات محصولات چاپی و به روز شدن محصولات این حوزه ذکر کرد و گفت: می‌توان بهره‌مندی این مؤسسه از تمام ابزارهای مورد نیاز برای توسعه انواع محصولات مختلف و ارائه خدمات به صورت متمرکز و یکپارچه را ازدلایل انتخاب به عنوان مؤسسه برتر در این جشنواره برشمرد.

فرزانه تصریح کرد: ۵۰۰ اثر چاپی از تمام کشور برای این جشنواره ارسال شد که از این تعداد ۱۲۱ اثر حائز شرایط داوری و از مجموع آن ها چند اثر و محصول برتر برگزیده و انتخاب شدند.

 

توجه به نوشتار و طراحی محصول چاپی

به گفته مدیر عامل مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی، تمایز این دوره از جشنواره با سایر جشنواره‌ها پر رنگ کردن مناسبات فرهنگی از قبیل توجه به نوشتار، محتوا، معنا و زیبایی‌شناسی محصول چاپی در حوزه طراحی، تجسم، حجم و تاثیر محصول چاپی در مناسبات اجتماعی آثار است که در این جشنواره برای نخستین بار مورد بررسی قرار گرفت.

وی ادامه داد: طی دو سال گذشته، صنعت چاپ کشور از مشکلاتی همچون تحریم‌های ایجاد شده در حوزه‌های مختلف تامین مواد و سایر حوزه‌های چاپی و کرونا و تاثیر آن در میزان فعالیت بنگاه‌های چاپی، رنج می برد؛ اما با توجه به تمام این تنگناها، این جشنواره در تهران برگزار شد و موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی، به عنوان تنها موسسه از محدوده شرق کشور به عنوان موسسه برتر انتخاب و لوح تقدیر دریافت کرد.

فرزانه با بیان اینکه این موسسه به دلیل چاپ کیفی قرآن و کتاب های نفیس در ۴ دوره قبلی این جشنواره نیز حائز رتبه برتر شده است، گفت: این مؤسسه با ایجاد حوزه‌های جدید از جمله حوزه چاپ دیجیتال برای پاسخگویی به نیاز چاپ در تیراژ محدود، حوزه چاپ انواع بنر، ایجاد خدمات بسته‌بندی محصولات فرهنگی و سایر محصولات توانسته طی چند سال گذشته اقدامات چشمگیری را در عرصه چاپ به منصه ظهور برساند.

 

تمرکز حوزه چاپ به بستهبندی محصولات در ایام کرونا

به گفته او در وضعیت فعلی با توجه به شرایط کرونا، وضعیت نشر و کتاب شرایط نامطلوبی ندارد و امروزه توجه بیشتر حوزه صنعت چاپ به بسته‌بندی محصولات متمرکز شده است که شامل همه محصولات اعم از فرهنگی و... می‌شود.

وی اضافه کرد: در موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی نیز بر اساس برنامه‌ریزی ها و سرمایه‌گذاری‌هایی که طی سال های گذشته انجام شده بود امروز امکان انجام این مهم به صورت کاملا حرفه‌ای و تخصصی قابل تحقق است.

وی اضافه کرد: از طریق فرایند بسته‌بندی می‌توانیم وظیفه شناسایی، شناساندن و نگهداری محصول را از فرایند تولید تا مصرف انجام دهیم و موضوع مهم این است این بسته‌بندی بتواند برای محافظت از محصول و نگهداری در مراحل مختلف انتقال و توزیع و... نقش داشته باشد.

مدیر عامل مؤسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه وضعیت کرونا موجب شد ما از اینکه به فکر تولید صرف محصول برای مخاطب باشیم بیشتر به ارائه راهکار و مشاوره برای برون رفت از وضعیت بحران فعلی برای مخاطبان اقدام کنیم گفت: این مهم مستلزم ایجاد ایده پردازی و نوآوری در طراحی محصول، ایجاد جاذبه‌های بصری و ایجاد بستر لازم برای حضور در بازارهای بین‌المللی و رقابت پذیر کردن آن است که این اقدامات در موسسه برای عموم مخاطبان قابل انجام است.

 

ارائه خدمات مشاوره‌ای در حوزه منطقهای، ملی و فراملی

فرزانه همچنین تصریح کرد: امروزه به همت موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی، تمام خدمات مربوط به مشاوره‌های کمی، کیفی و طراحی محصول و همچنین انجام پروژه و تامین مواد مصرفی در حوزه تمام محصولات چاپی در عرصه‌های منطقهای، ملی و فراملی برای عموم مشتریان قابل انجام است.

وی بیان کرد: با توجه به فعالیتها و اقدامات صورت گرفته توسط این موسسه، موفق شدیم نظر هیئت داوران را در این زمینه کسب کنیم و این موسسه به عنوان برگزیده جشنواره ملی صنعت چاپ کشور که تنها رویدادی است که در آن محصول چاپی به رقابت گذاشته شده و بررسی می‌شود، مطرح شود.

 

پیوند دیرینه آستان قدس رضوی با صنعت چاپ

وی در ادامه سخنان خود به سابقه چاپ در آستان قدس رضوی اشاره کرد و افزود: سابقه چاپ در آستان قدس رضوی بسیار قدمت طولانی دارد و این موضوع از قدیم مورد توجه متولیان امر در این مجموعه بوده است، از سال ۱۲۵۶ هجری شمسی، چاپخانه سنگی آستان قدس رضوی، با عنوان «دارالطبع رضوی» در صحن نو(آزادی فعلی) حرم مطهر رضوی تاسیس شد و تا سال ۱۳۰۵ هجری شمسی، حدود نیم قرن این چاپخانه فعالیت داشته و آثار متعددی را نیز به زیور طبع آراسته است.

مدیر عامل موسسه چاپ و انتشارات آستان قدس رضوی افزود: پس از انقلاب اسلامی نیز در سال ۱۳۶۳ اولین موسسه‌ای که توسط متولیان آستان قدس رضوی طرح‌ریزی شد، موسسه چاپ بود که در مجموع بیش از ۸ دهه فعالیت آستان و متولیان آستان قدس رضوی و توجه به موضوع چاپ را در این مجموعه نشان می‌دهد.

بیستمین جشنواره ملی صنعت چاپ کشور با حضور سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از فعالان، نامداران و پیشکسوتان صنعت چاپ در تاریخ ۱۸ اسفندماه در تهران برگزار شد.

منبع:

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.